Verwarmingsketel plaatsen: prijs en stappenplan installatie

Verwarmingsketel plaatsen: prijs en stappenplan installatie

Het centraal verwarmingssysteem in het huishouden is een van de belangrijkste zaken die goed op orde moeten zijn. Tegenwoordig is de CV-ketel bij de meeste huishoudens het hart van dit verwarmingsstelsel. Af en toen tref je wanneer je gaat verhuizen in sommige huizen toch nog een boiler aan en er wordt dan vaak gebruik gemaakt van elektrische kachels als verwarmingsmiddel. Wanneer jij in je huis efficiënter wilt verwarmen, en wilt besparen op de energiekosten, dan is het wellicht tijd om een cv ketel te plaatsen. Een verwarmingsketel plaatsen moet goed gebeuren, vaak wordt het aanbevolen om dit door professionals te laten doen. Echter, ook dan zijn er belangrijke dingen waar je je op moet voorbereiden, in dit artikel vertellen we je alles over een CV ketel plaatsen.

Het is wellicht handig om eerst kort uit te leggen hoe een centrale verwarming installatie nu precies werkt.

  • Centrale verwarming is hetgeen wat er voor zorgt dat jouw huis goed wordt verwarmt en daarnaast ook warm blijft. Kort gezegd: de warmte wordt op een centraal punt in het huis opgewekt en door middel van leidingwerk afgegeven aan de radiotoren die over het huis verspreid zijn of aan de vloerverwarming.
  • In de CV ketel wordt het water warm gemaakt en gehouden door middel van het verbranden van aardgas, daarom wordt de CV-ketel ook wel het hart van de centrale verwarmingsinstallatie genoemd.
  • Wanneer het water vervolgens is afgekoeld wordt het teruggevoerd naar de ketel om vervolgens opnieuw opgewarmd te kunnen worden, men noemt dit ook wel een afgesloten verbinding. Het plaatsen van het juiste type ketel is tevens van groot belang.
  • Het kopen van een nieuwe ketel is nou niet iets wat je zomaar even kunt beslissen. Met deze beslissing maak je namelijk de keuze op welke manier je huis verwarmt wordt voor ongeveer de komende 15 jaar. Informeer je dus extra goed over deze keuze.

Verwarmingsketel prijs

Een CV ketel plaatsen is uiteraard niet gratis. Wil je weten wat het aanleggen van dit verwarmingssysteem je gaat kosten? Wij hebben alvast de gemiddelde kosten op een rijtje gezet. Staar je niet blind op nummertjes die je op het internet vind, veel bedrijven vermelden namelijk alleen de prijs van de CV ketel, maar hier komen dus ook nog installatiekosten bij kijken.µ

Ook moet je je niet blind staren op goedkope en dure prijzen, natuurlijk levert de duurste niet per definitie de beste en de meest bijpassende kwaliteit voor jouw huis, maar het kan maar zo het geval zijn dat een ketel die in aanschaf iets duurder is per jaar weer honderden euro’s besparingen oplevert.Hierbij de gemiddelde prijzen per type ketel.

  • CW3 ketel: € 900 tot € 1.200
  • CW4 ketel: € 1.000 tot € 1.400
  • CW5 ketel: € 1.200 tot € 1.800
  • CW6 ketel: € 1.600 tot € 2.200

Verder is het uurtarief van een installateur ongeveer €65 op zijn hoogst inclusief BTW, het installeren kost tussen €500 en €900, er van uitgaande dat het toestel op dezelfde plek geplaatst wordt als de vorige. Je kunt er wel zeker van uitgaan dat wanneer je overgaat op CV, dat je dan ook een aanzienlijk bedrag bespaart op de gebruikelijke energiekosten. Het is wellicht in eerste instantie een grote investering, maar je haalt er uiteindelijk meer geld uit dan dat het je kost.

Er zijn ook diverse radiatoren voor het centrale verwarmingsstelsel. Bij een verwarmingsketel moet je ook rekening houden met de radiatoren. Soms zien mensen dit nog wel eens over het hoofd maar toch moet je wel rekening houden met een bedrag variërend tussen de € 50 en de 110 voor een radiator met een afmeting van 0,5- bij 1 meter. Wanneer je de keuze maakt om een bepaald design toe te voegen dan ben je vanzelfsprekend meer geld kwijt.

Hoe verwarmingsketel plaatsen?

Wat doet een CV installateur nu precies? Een CV installateur heeft vakkennis, je kunt er dus op vertrouwen dat de ketel op een professionele wijze wordt geplaatst. De installateur verwijdert de oude ketel en installeert de nieuwe, hij vervangt eventueel alle kranen onder de ketel. Vervolgens wordt de ketel ingeregeld en afgesteld en de thermostaat wordt geplaatst.

Helaas lees je in de media eens in de zoveel tijd de berichten betreft koolmonoxide vergiftiging, deze stof komt namelijk vrij bij onvolledige verbranding van gas. Dit kan worden veroorzaakt door onvoldoende zuurstof of een niet goed werkende afvoer. We kunnen koolmonoxide helaas met het blote oog niet waarnemen, ook de rest van onze zintuigen zijn hier niet toe in staat.Laat de ketel daarom eens in de zoveel tijd even controleren, u moet er niet aan denken dat er mensen in overlijden door iets wat totaal niet nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *