Badkamertegels: De trends voor 2020!

Badkamertegels: De trends voor 2020!

Badkamertegels zijn er in alle soorten en maten. Er zijn zoveel verschillende soorten tegels dat het erg moeilijk is om een keuze te maken. Toch zijn badkamertegels super bepalend voor de uitstraling van je badkamer. Het is daarom wel zo makkelijk om te weten wat de trends zijn voor 2020, zodat je hier de nodige inspiratie uit kunt halen.

Badkamertegels: 5 trends op een rijtje

Kies bij je badkamertegels voor zwart en wit

Het klinkt misschien heel basic, maar zwart en witte tegels zijn helemaal terug. Dit komt omdat de mogelijkheden met zwart- en witte tegels oneindig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld spelen met de vorm, kun je zorgen voor optische illusies en zijn er erg veel tegelmaterialen die deze kleuren met zich meedragen. Ook kun je ervoor kiezen om het heel simpel te houden met vierkante zwart en witte badkamertegels. Deze combinatie is tijdloos en zal nooit gaan vervelen!

Marmer en Marokkaanse kleitegels

Marmer was in 2019 al een zeer populaire badkamertegel trend, maar dit zal in 2020 alleen nog maar toenemen. Dit komt vooral door de verfijnde uitstraling wat marmer met zich meebrengt. Daarnaast vallen marmeren tegels erg op door de “aders” die over de tegels lopen. Met marmer is het wel belangrijk dat je het niet overdrijft. Het marmer moet de eye-catcher zijn van de badkamer, dus is het belangrijk om de overige delen van de badkamer rustig te houden.

Ook Marokkaanse kleitegels beginnen steeds populairder te worden. Het ziet er misschien een beetje chaotisch en ongeordend uit, maar dit is juist een look die steeds meer in de smaak begint te vallen. Daarbij is er uit erg veel kleuren te kiezen. Marokkaanse kleitegels zijn perfect voor een oosterse tint in je badkamer.

Overal tegels plaatsen

De trend om de gehele badkamer te betegelen begint steeds meer in trek te raken. Dit komt vooral (als je een goede combinatie weet te vinden), omdat je er erg veel kanten mee op kunt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een industriƫle look of juist een natuurlijke look. Het is echter heel erg belangrijk om een combinatie uit te zoeken die goed bij elkaar past. Als je een combinatie maakt van tegels die elkaar niet complimenteren, zorgt het ervoor dat de badkamer er heel rommelig uit komt te zien.

Rustiek met vintage accenten

Rustieke badkamertegels zijn al erg lang zeer populair, maar in 2020 worden de tegels die normaal wat meer uitgesproken horen te zijn ook vaak wat meer gedempt qua kleur. Ook zien we in 2020 de trend van vintage accenten in badkamertegels een opmars maken. De combinatie van deze 2 zorgt voor een erg mooi effect en is zeker iets om verder naar te kijken in 2020.

Laat je verleiden door geometrische vormen

Badkamertegels met geometrische vormen zijn al een tijd bezig met het veroveren van terrein. In 2020 zal deze trend zeker doorzetten. Er wordt steeds meer geƫxperimenteerd met tegelvormen en dit is ook een uitstekende manier om je te kunnen onderscheiden.

Daarbij wordt er ook steeds meer geƫxperimenteerd met de textuur van badkamertegels. Zo zie je dat steeds meer tegels een textuur meekrijgen. Dit zorgt ervoor dat de tegels een compleet ander gevoel met zich meebrengen dan een normale platte tegel. Dit is ook de reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen om badkamertegels te nemen met een textuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *