Dak isoleren? Kostprijs per m² en daksoort

Dak isoleren? Kostprijs per m² en daksoort

Als je binnenkort je dak gaat laten isoleren, dan zal je voor veel keuzes komen te staan. Een van de belangrijkste keuzes die je zal maken, is het soort isolatiemateriaal dat je zal kiezen voor het isoleren van je dak. Er is zoveel keuze, dat kiezen niet simpel is. Omdat de prijs bij dakisolatie een grote factor is in het bepalen van je keuze, hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van hoeveel elke soort isolatie je zal kosten en hoe je kunt besparen!

Kosten dakisolatie per m2

De kosten van je dakisolatie hangen sterk af van verscheidene factoren. Zo zal het isolatiemateriaal van grote invloed zijn op de prijs, maar ook welke vakman dat je kiest en op welke manier je je dak laat isoleren. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijke prijzen van dakisolatie!

Over het algemeen kunnen we stellen, dat een dakisolatie niet goedkoop is, maar het is nu eenmaal écht belangrijk om je dak goed te isoleren! Gelukkig zijn er een aantal manieren om geld te besparen op je isolatie!

Allereerst kan je ervoor kiezen om je dak zelf te isoleren, je bespaart dan de werkuren uit en dat scheelt een hele hoop. Natuurlijk is dit niet voor iedereen aangeraden, want als je zelf geen ervaring hebt met dakwerken, dan kan dat zelfs gevaarlijk zijn, toch als je langs de buitenzijde gaat isoleren! Langs de binnenzijde je dak isoleren, zal je makkelijker zelf kunnen doen, maar ook dan is het belangrijk dat je er enige kennis van hebt. Het is namelijk essentieel dat de isolatie goed aangebracht wordt!

In de meeste gevallen kies je dus het best voor een professional, maar ook als je voor een professional kiest kan je geld uitsparen. Verschillende professionals hanteren namelijk uiteenlopende prijzen. Door offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken kan jij op een eenvoudige manier de goedkoopste vakman eruit kiezen!

En er is meer: je kunt namelijk ook gebruikmaken van subsidies om de kosten van je dakisolatie te bedrukken. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een lager btw-percentage wanneer je een erkende vakman inschakelt. In plaats van 21 procent, betaal je dan maar 9 procent. Daarnaast is er de SEEH subsidie, dat houdt in dat je een bedrag krijgt vanaf het moment dat je minstens twee energiebesparende maatregelen neemt. Je kan ook altijd een kijkje nemen op de site van jouw gemeente of provincie, want je kan vaak nog gebruikmaken van extra lokale premies!

Kosten per isolatiemateriaal

Nu dat je weet hoe je op de kosten kunt besparen, gaan we de prijzen van de verschillende isolatiematerialen voor jou hieronder overlopen. Het zal je vast vooruithelpen in het maken van een keuze!

EPS isolatieplaten prijs

EPS isolatieplaten worden vaak gekozen voor het isoleren van daken, omdat ze makkelijk zijn in gebruik en daardoor spaar je heel wat geld van werkuren uit. Daarnaast zijn EPS isolatieplaten ook erg goedkoop in aankoop. Dat wil echter niet zeggen dat ze niet kwalitatief zijn, want EPS platen zijn erg vochtbestendig. Het is wel zo dat er nog meer kwalitatieve isolatiematerialen op de markt zijn. EPS isolatieplaten heb je tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter, voor een dikte van 12-14 centimeter.

XPS isolatieplaten

Je kunt ook kiezen voor XPS isolatieplaten. Deze isolatieplaten lijken wat op de EPS isolatieplaten, maar hebben een hogere isolatiewaarde. Ze zijn ook nét iets duurder. XPS isolatieplaten kosten tussen de 12 en 20 euro per vierkante meter.

Prijs glaswol

Naast isolatieplaten, wordt er ook vaak gekozen voor glaswol. Glaswol wordt tussen de spanten geplaatst en afgewerkt met een dampscherm. De prijs van glaswol is zo’n 20 euro per vierkante meter.

Kosten per daksoort

De kosten van dakisolatie zijn ook sterk afhankelijk van je daksoort. Hieronder vind je een indicatie!

Een hellend dak langs binnen isoleren, kost je tussen de 20 en 50 euro per vierkante meter. Als je kiest voor een dakisolatie langs buiten, dan zal je dat 40 tot 60 euro per vierkante meter kosten.

Kosten dakisolatie plat dak

Ook bij een plat dak kan je ervoor kiezen om langs binnen of buiten te isoleren, maar hierbij moet wel vermeld worden, dat een isolatie langs de binnenzijde van een plat dak echt niet aangeraden is. De isolatie langs de binnenzijde, mag dan wel veel voordeliger zijn ( tussen de 30 en 40 euro per vierkante meter), maar het is veel doeltreffender om je plat dak langs de buitenzijde te isoleren. Het isoleren van een plat dak langs de buitenzijde kost tussen de 70 en 115 euro per vierkante meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *