Wat doet een roeitrainer met je lichaam?

Wat doet een roeitrainer met je lichaam?

Tegenwoordig trekken fitnesszalen een groot publiek aan. Sommigen zijn op zoek naar een droomlichaam, anderen proberen af te vallen,… De doelstellingen en de gebruikte apparatuur verschillen van de ene gebruiker tot de andere. De roeitrainer is vandaag de dag echter één van de meest gebruikte fitnesstoestellen. Lijkt de roeitrainer ook voor jou interessant? Wil je weten of het overeenkomt met jouw doelstellingen? In dit artikel lichten we kort uit waar de roeitrainer vooral voor gebruikt wordt.

Waarvoor wordt een roeitrainer gebruikt?

Roeitrainers nemen een speciale plaats in in het hart van vele sporters. Het is een cardiotoestel waarmee je de bewegingen van het roeien tot in de perfectie kunt uitvoeren. Zijn talrijke voordelen maken het essentieel voor iedereen die met fitness wilt starten.

Wat je doelstelling ook is, dat het nu gewichtsverlies of spierontwikkeling is, het gebruik van een roeitrainer stelt je in staat om efficiënte resultaten te bereiken. Bij een roeitrainer gebruiken we zowel de spieren van het boven- als onderlichaam (behalve de borstspieren). Wees echter gerust, de roeitrainer kan zowel door de beginnende als de meer ervaren sportman gebruikt worden.

Een goede training kan gemiddeld 580 tot 680 calorieën per uur verbranden. Het stelt je in staat om bewegingen uit te voeren die niet traumatisch zijn voor de gewrichten, wat het risico op letsel beperkt, ongeacht de leeftijd en het geslacht van de gebruiker. Het beste is natuurlijk om, voordat je begint, een professional om advies te vragen over de juiste reflexen en het veilig gebruik van de roeier.

Veelgestelde vragen over roeitrainers

De roeitrainer is dus een zeer efficiënt toestel, elke gebruiker ervan zal je dit bevestigen. Maar welke spieren worden het meest gebruikt? En is een roeitrainer goed om af te vallen? Hier is een reeks antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over roeitrainers.

Traint de roeitrainer onze rugspieren?

Ja, het gebruik van de roeitrainer traint onze rugspieren. De doeltreffendheid op de rugspieren is echter grotendeels afhankelijk van de houding van de gebruiker tijdens de oefeningen. Hiervoor moet er dus een perfecte zithouding aangenomen worden. Vervolgens moet tijdens de oefeningen de rug goed rechtgehouden worden en moeten de armen naar voren en naar achteren bewegen. De belangrijkste spieren die gebruikt worden zijn de grote rugspier, het ruggenmerg en de trapeziumspieren (op de rugspier). Let dus op, een slechte houding of manipulatie kan rugpijn veroorzaken. Als je een beginner bent, kan je dus best professioneel advies inwinnen.

Traint de roeitrainer onze buikspieren?

Bij een roeitrainer zijn de buikbanden één van de spieren die door het toestel onder druk wordengezet. Ten tweede verbranden roeioefeningen veel calorieën, wat kan helpen bij het elimineren van buikvet. Dus ja, roeien helpt om goed ontworpen buikspieren te ontwikkelen.

Hoe zit het met de benen en armen?

Daét het nu gaat om de deltaspieren (op schouderhoogte), triceps of biceps, de armspieren werken veel tijdens het gebruik van een roeier. De armen worden voortdurend belast door herhaalde bewegingen van de polsen naar het lichaam en die van de ellebogen. Hoe beter het remsysteem, hoe beter het resultaat.

Het onderste deel van het lichaam wordt ook aan het werk gezet. De heen-en-weer bewegingen hebben een aanzienlijke impact op alle beenspieren, van de billen tot de hamstrings en quadriceps. Maar om efficiënt te zijn, moeten de bewegingen goed worden uitgevoerd.

Conclusie: de roeitrainer is een krachttraining toestel die praktisch alle spieren van het lichaam aan het werk zet. Het is gunstig voor alle gebruikers, ongeacht hun niveau en geslacht. Het is een ideaal toestel voor het verliezen van vet. Of het nu voor professioneel of persoonlijk gebruik thuis is, er bieden heel wat sportwinkels en webshops een breed scala aan roeiers met verschillende configuraties en prijzen. Er is dus voor elk wat wils!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *